top of page
logotipo Optica Visió

AUDICIÓ

Una bona audició ens fa sentir feliços

L´audició, junt amb els altres sentits, ens permet relacionar-nos amb el món exterior. L´espècie humana és molt social, necessitem estar amb altres persones i comunicar-nos.

És normal que a mesura que fem anys, perdem audició. També, pot ser degut a determinades ocupacions on es treballi amb molt soroll, a infeccions o malalties.  Quan aquesta pèrdua és considerable, pot afectar la nostra relació amb el nostre entorn. Normalment, la persona sent però no entén. Per exemple, les lletres "f", "s" o "t" sovint queden amagades per la "a", la "o" o la "u". 

Hi ha dues classes principals de pèrdua auditiva:

a- Conductiva: el problema està a l´oïda extern o mig. El so no arriba bé a l´oïda intern. Les causes principals són cera, perforacions timpàniques, problemes a la cadena ossicular o fluids a l´oïda mig.

b- Neurosensorial: produït per un desgast de les fibres nervioses de l´oïda intern. El so no es transmet correctament.

A més grau de pèrdua (lleu, moderada, servera o profunda), hi ha més necessitat d´una ajuda i més es noten els beneficis. Al principi, cal una mica de paciència per anar-se acostumant.

 

És normal que entre que t´aconsellen portar audiòfons i te´ls compres, sol passar una mica de temps perquè la notícia  s´ha de pair, però al final, les persones reconeixen que tan de bo se l´haguessin comprat abans.

bottom of page