Òptica Visió

Ctra Cardona nº 6

08242 Manresa

Tel 93 872 04 55

Enchroma

Filtres pel daltonisme

El daltonisme és una dificultat per percebre els colors, normalment el vermell o el verd, encara que també pot ser al blau.

A la retina, hi ha un tipus de cèl-lules responsables de la visió al color: unes per al vermell, unes altres per al verd i finalment, una tercera classe per al blau.

Pot ser que falti un tipus o més o que no funcioni prou bé. El nivell d´afecció és molt variable: des d´una lleugera dificultat per percebre el vermell o verd fins a l´absència de color. 

El més habitual és una alteració al verd (6% dels homes i 0,4% de les dones) o al vermell (1% dels homes i 0.01% de les dones).

Per evitar aquesta confusió, el filtres Enchroma separen cada color en un to més pur perquè la persona pugui distingir cada color.

Els resultats són espectaculars, increïbles en un 80% dels casos. Les lents es poden graduar tant en visió llunyana com en progressius. Existeixen unes lents especials per a interiors.

A les persones que no són daltòniques costa molt imaginar-se com hi veuen. Aquestes imatges mostren la visió amb una varietat de colors molt disminuïda.