top of page
logotipo Optica Visió

AUDIOLOGIA

Amb audiòfons, tornar a entendre les converses amb els amics, és possible

L´audiologia és la ciència que estudia els problemes auditius i la seva rehabilitació. 

El primer que cal fer és descartar que hi hagi una patologia activa que causi els problemes. Després s´analitza el grau de pèrdua auditiva així com quantes paraules és capaç de repetir  d´una llista. Aquest últim test avalua la comprensió, que ens donarà moltes pistes sobre l´èxit de l´adaptació.

S´ha de buscar aquell aparell capaç de proporcionar una audició confortable, clara i sense esforç. Per això, a vegades cal provar diferents audiòfons. La percepció de la parla depèn de cada persona, ja que varia segons l´edat, la facilitat d´adaptació als canvis, el caràcter, ... 

El procés de pèrdua d´audició sol ser molt lent i progressiu durant diversos anys. És per aquest motiu que els audiòfons, un cop adquirits, s´han d´entregar a un volum baix per tal d´afavorir una adaptació fàcil. En aquests primers dies, el que es busca és la comoditat d´ús, que es puguin portar durant tot el dia. Passat un temps, s´augmenta la potència, incrementant la comprensió de les paraules. Finalment, es torna a pujar i la persona ja pot entendre la paraula en tot tipus de situacions. 

L´adquisició dels audiòfons sol costar molt psicològicament, les persones són molt reticents, però un cop fet el pas, després la majoria reconeixen que tant de bo ho haguessin fet abans, perquè funcionen molt bé i et retornen la felicitat d´estar amb altres persones.

bottom of page