Cataractes

Les cataractes són una pèrdua de transparència del cristal-lí, en la que primer un ull i després l´altre es van esgrogueint fins a fer-se opacs.

 

Les causes més importants són: per edat avançada (és la més freqüent i coneguda de tots els tipus), per malalties sistèmiques (diabetis, distròfia miotònica, dermatitis atòpica, ...), secundària (uveïtis anterior crònica, miopia magna, distròfies hereditàries del fons de l´ull, ...) i per trauma.

El símptoma més rellevant és visió borrosa, poc nítida. També els colors van agafant una tonalitat més pastel, hi ha una pèrdua de contrast important, a la nit l´agudesa visual disminueix molt i hi ha un enlluernament que fins i tot pot inhabilitar per a la conducció nocturna.


 

Sense cataracta

Cataracta mitja

Cataracta avançada

                              Imatges simulades sobre com afecta a la visió les cataractes

Si la cataracta comença a formar-se pel centre del cristal-lí (cataractes nuclears) hi ha un augment de la miopia i si el pacient és hipermetrop, durant un temps, la visió li millora traient-se les ulleres.

Si comença per la part posterior (cataracta subcapsular posterior), hi ha dificultats a l´hora de llegir i molt més enlluernament. 

 

El tractament és quirúrgic. Els resultats de la intervenció són molt bons.

Òptica Visió

Ctra Cardona nº 6

08242 Manresa

Tel 93 872 04 55