top of page
logotipo Optica Visió

Lents per a la conducció

Per tot el dia

Quan conduïm, hem d´estar atents a la carretera, però és normal mirar de tant en tant el tablier, els miralls laterals o el central. Per aquelles persones usuàries de progressius, a vegades aquesta visió intermèdia del tablier o dels laterals, pot ser que es trobin amb poc camp de visió i hagin de moure més el cap, ja que els progressius normalment estan optimitzats en visió llunyana i propera. 

Existeixen uns progressius optimitzats per a la conducció. Presenten una molt bona visió de lluny i camps de visió intermedis millorats en quasi un 50% amb respecte els normals. 

Els progressius especials per a la conducció tenen camps de visió intermèdia més amplis

Per la nit

A la nit, és normal enlluernar-se amb les llums dels cotxes que vénen en sentit contrari. Les lents amb antireflexant van significar una millora important.

Actualment existeix un antireflexant específic per a la nit. Amb aquest tractament, les llums dels fars de Xenon o LED disminueixen en cara més els reflexos.

Imatge simulada de la visió a la nit sense antireflexant
Imatge simulada de la visió a la nit amb antireflexant específic per a la conducció

Imatges simulades sense i amb la lent amb el tractament antireflexant específic de la nit

Per al sol

Quan fa sol, quan estem a la carretera, necessitem unes ulleres de sol per evitar enlluernar-nos. Ara bé, per aquelles persones que han de conduir molt sovint, existeix un filtre específic que en ens dóna un contrast i brillo superiors.

Això s´aconsegueix perquè la lent filtra la llum blava difosa per l´atmosfera. Aquesta llum difosa se superposa a la resta de colors, restant contrast i brillo.

Si a més a més, a aquest filtre i afegim la polarització obtenim la millor visió per a la conducció, evitant enlluernaments i reflexos.

Imatge simulada de l´enlluernament a la carretera
Imatge simulada de la visió a la carretera amb una lent amb filtre de llum difosa
Imatge simulada de la visió a la carretera amb una lent polaritzada amb filtre de llum difosa

Imatges simulades sense, amb filtre de llum difosa i amb el filtre més el polaritzat

Pels que prefereixen no haver de canviar d´ulleres en funció de la llum del sol, les lents fotocromàtiques són molt pràctiques perquè s´adapten automàticament a les circumstàncies de cada moment.

Imatge simulada de la visió amb una lent fotocromàtica aclarida
Imatge simulada de la visió amb una lent fotocromàtica mig activada
Imatge simulada de la visió amb una lent fotocromàtica enfosquida

Imatges del diferent grau d´enfosquiment amb unes lents fotocromàtiques

bottom of page