Lents per a la conducció

Per tot el dia

Quan conduïm, hem d´estar atents a la carretera, però és normal mirar de tant en tant el tablier, els miralls laterals o el central. Per aquelles persones usuàries de progressius, a vegades aquesta visió intermèdia del tablier o dels laterals, pot ser que es trobin amb poc camp de visió i hagin de moure més el cap, ja que els progressius normalment estan optimitzats en visió llunyana i propera. 

Existeixen uns progressius optimitzats per a la conducció. Presenten una molt bona visió de lluny i camps de visió intermedis millorats en quasi un 50% amb respecte els normals. 

Per la nit

A la nit, és normal enlluernar-se amb les llums dels cotxes que vénen en sentit contrari. Les lents amb antireflexant van significar una millora important.

Actualment existeix un antireflexant específic per a la nit. Amb aquest tractament, les llums dels fars de Xenon o LED disminueixen en cara més els reflexos.

Imatges simulades sense i amb la lent amb el tractament antireflexant específic de la nit

Per al sol

Quan fa sol, quan estem a la carretera, necessitem unes ulleres de sol per evitar enlluernar-nos. Ara bé, per aquelles persones que han de conduir molt sovint, existeix un filtre específic que en ens dóna un contrast i brillo superiors.

Això s´aconsegueix perquè la lent filtra la llum blava difosa per l´atmosfera. Aquesta llum difosa se superposa a la resta de colors, restant contrast i brillo.

Si a més a més, a aquest filtre i afegim la polarització obtenim la millor visió per a la conducció, evitant enlluernaments i reflexos.

Imatges simulades sense, amb filtre de llum difosa i amb el filtre més el polaritzat

Pels que prefereixen no haver de canviar d´ulleres en funció de la llum del sol, les lents fotocromàtiques són molt pràctiques perquè s´adapten automàticament a les circumstàncies de cada moment.

Imatges del diferent grau d´enfosquiment amb unes lents fotocromàtiques

Òptica Visió

Ctra Cardona nº 6

08242 Manresa

Tel 93 872 04 55