top of page
logotipo Optica Visió

Lents ocupacionals

A la feina hi hem de passar moltes hores cada dia. És important que estiguem còmodes i tinguem una visió nítida. En persones de més de quaranta anys, es dóna la presbícia o vista cansada. Consisteix en la dificultat manifesta d´enfocar objectes, texts que estan a la distància habitual de lectura.

La major part de les feines són en visió propera, molts cops davant d´un ordinador, però també s´ha de parlar amb companys, clients, és a dir, a la feina fem servir moltes distàncies diferents. La lent que millor s´adapta a aquestes circumstàncies són els progressius. Els dissenys actuals assoleixen un camp de visió ampli i un enfocament immediat. 

Algunes persones, però, sobretot quan estan davant d´una pantalla d´ordinador molt de temps es troben que el camp de visió no és tan ample com voldrien. Unes lents de visió propera normalment si enfoquen a text d´un llibre, documents (situats en general a uns 40 cm) no enfoquen bé a la pantalla (a uns 70 cm). Per tal de resoldre aquesta necessitat de visió nítida i còmode en distàncies properes va néixer el nou concepte de lents ocupacionals. Són dissenys avançats basats en la tecnologia free-form.

 

Hi ha tres categories en funció de fins a quina distància enfoquen. Aquests vidres donen una visió clara i confortable des de la distància d´un mòbil fins a 1 m, 2 m o 4 m. La diferència entre cada tipus és que a mesura que l´enfocament arriba més lluny, el camp de visió s´estreny.

Imatge simulada de la visió que proporciona una lent de visió propera

Amb unes lents de visió propera només enfoquem a la distància dels braços

Imatge simulada de la visió que proporciona una lent ocupacional de fins a 1 metre

Amb uns ocupacionals de fins a 1 m la taula del despatx i la pantalla de l´ordinador es veuen perfecte

Imatge simulada de la visió que proporciona una lent ocupacional de fins a 2 metres

Amb uns ocupacionals de fins a 2 m la sensació de zona de visió àmplia augmenta. Cal destacar a la foto, que la finestra i la taula del davant es veuen borroses

Imatge simulada de la visió que proporciona una lent ocupacional de fins a 4 metres

Amb uns ocupacionals de fins a 4 m, totes les persones de la reunió se´ls hi veu la cara amb claredat. L´exterior, en canvi, no està definit

bottom of page