top of page
logotipo Optica Visió

Lents progressives

A partir d´aproximadament els 40 anys, apareix la vista cansada o presbícia, és a dir, una dificultat en  enfocar en visió propera. 

 

Les lents progressives ens permeten enfocar amb rapidesa i claredat a totes les distàncies: des del mòbil, un llibre, la pantalla de l´ordinador, la televisió o un paisatge, sense salts d´imatge, d´una manera suau i contínua. A diferència dels bifocals no tenen cap línia de separació entre la visió propera i llunyana.

Hi ha molts fabricants i models diferents. Com que les lents són transparents, les veiem totes iguals, però en realitat no són el mateix. La qualitat d´un progressiu té molt a veure amb: camps de visió amplis, eliminació o disminució de l´efecte balanceig en mirada lateral i rapidesa d´enfocament.

Les ràpides millores aconseguides en aquests darrers anys, s´han assolit gràcies al desenvolupament de la tecnologia free-form: cada punt de la lent està tallat segons els càlculs matemàtics que donen millor visió sense distorsió. No hi ha les limitacions anteriors que només es podia tallar la superfície amb eines de tall esfèriques.

 

De la geometria convencional, s´ha passat a lents amb disseny free-form a una cara i posteriorment, a dues cares. També, les lents es poden optimitzar segons els paràmetres fisiològics (inclinació de la muntura vertical i horitzontal, distància entre l´ull i la lent, centre de rotació, distàncies nasopupil-lars, distància de treball) i paràmetres de comportament (relació entre gir ull/gir cap, estil de vida).

Imatge simulada de la visió que proporciona un progressiu premium
Taula de característiques d´un progressiu prèmium
Imatge simulada de la visió que proporciona un progressiu de classe alta
Taula de característiques d´un progressiu de classe alta
Imatge simulada de la visió que proporciona un progressiu de classe mitjana
Taula de característiques d´un progressiu de classe mitjana
Imatge simulada de la visió que proporciona un progressiu de classe valor
Taula de característiques d´un progressiu de classe valor
Imatge simulada de la visió que proporciona un progressiu de classe bàsica
Taula de característiques d´un progressiu de classe bàsica
bottom of page