top of page
logotipo Optica Visió

Lents d´ús general

Són lents que solen ser d´estoc en blanc, amb antiratllat o amb antireflexant:

1- Lents blanques: no porten cap tractament. Cada dia es venen menys, perquè els usuaris d´ulleres prefereixen els avantatges dels antireflexants.

2- Lents amb antiratllat: les lents orgàniques són molt còmodes i lleugeres, però si no es cuiden, es poden ratllar més que les minerals. Per tal de millorar aquest fet, es diposita a sobre de la superfície una capa de polisiloxans que augmenta la seva duresa.

3- Lents amb antireflexant: n´hi ha diferents tipus

a) Llum blava: són el tractament més avançat en l´actualitat. Molt apropiat per a persones que passen temps davant la pantalla de l´ordinador, tablets, mòbils, ... Filtren els raigs ultraviolats (UV) i la llum blau-violeta. Aquesta és un factor de risc en el desenvolupament de la degeneració macular associada a l´edat. Es poden distingir perquè el color del reflex és més violeta. També, hi ha un fabricant que ofereix un filtre infraroig addicional per tal de millorar la salut ocular i disminuir l´aparició d´arrugues a la pell.

b) Filtre UV: els raigs que passen a través dels vidres són filtrats pel material. Els que es reflecteixen a la cara interna de la lent entren a l´ull. Aquest tipus d´antireflexant elimina els raigs reflectits, aconseguint una protecció total a l´UV.

c) Per conducció nocturna: l´antireflexant està optimitzat per a les llums led o de xenó dels cotxes, fent molt més fàcil conduir a la nit.

d) Fàcil neteja: a sobre l´antireflexant s´hi posa una capa hidrofòbica, amb propietats anti-estàtiques, antiadherents i lliscants per evitar que s´embrutin amb facilitat.

e) Antientelament: amb l´ajuda d´una gamusa especial de neteja evita que les lents s´entelin tant.

f) Estàndard

Diferència de visió entre una lent amb tractament antireflexant i sense

La meitat esquerra de la lent porta antireflexant. La meitat dreta, no

bottom of page