logotipo Optica Visió

Disseny i fabricació de muntures

Disseny

En l´actualitat, les ulleres són un complement de moda i, com a tals, les firmes dissenyen muntures estètiques, còmodes i funcionals que s´adapten a les tendències de cada moment. Cada detall s´estudia amb deteniment perquè l´usuari final se senti atractiu i satisfet de la seva compra.

Fabricació de les muntures d´acetat

L´acetat és un material provinent del cotó. Al fabricant de la muntura li arriba en forma de placa. Llavors un ordinador per control numèric retalla la forma del frontal i de les barnilles en funció de les especificacions. Després, al frontal, es fa la ranura per aguantar els vidres, se solda els porta plaquetes, que es recolzen sobre el nas i amb una premsa, havent-lo escalfat abans, es dóna la inclinació. Per augmentar la resistència de les barnilles, se les escalfa i amb una màquina s´introdueix una ànima metàl-lica.

Llavors, es col-loca el frontal i les barnilles en tres bombos diferents. Cada un d´ells contenen un abrasiu cada vegada més fi, per tal de realitzar un polit cada vegada més brillant. El procés en cada bombo, pot durar entre 8 i 24 hores.

Un cop acabat, es col-loquen les frontisses, els embellidors, logotips i el marcatge de les barnilles amb el nom del model. Finalment, es realitza un polit a mà i un control de qualitat.


Fabricació de les muntures de metall

Al fabricant li arriben unes bobines amb el metall. Llavors, l´introdueix en una màquina que el doble amb la forma del cèrcol del disseny projectat. A aquests cèrcols se li solden el pont, els porta plaquetes i les peces a per a poder collar les barnilles. Després, una premsa dóna la inclinació adequada. Finalment, el control de qualitat.

Aquest vídeo, que està rodat pel fabricant italià d´ulleres d´alta gamma Marcolin, ens mostra tot el procés que han seguit per a dissenyar i fabricar una muntura de la marca de prestigi Tom Ford

TOM FORD EYEWEAR